Veganeria — új vegán étterem Budapesten!

Kategóriák Vegán

Miután egy nagyon erős hétkezdet után délután 4-kor még mindig csak pár kocka ananászos Tibi csoki (véletlenül vegán, vigyáztam!) volt a napi betevőm, gondoltam egy nagyot, és meglátogattam Pest legújabb vegán éttermét.

Könnyen megközelíthető, kiváló környéken nyitott a Veganeria vegán bisztró. A Nyugatitól csupán pár perc séta a Nagymező utca 51., ráadásul a szívemnek oly kedves türkiz dizájn messziről fölismerhetővé teszi. Mivel eredetileg nem terveztem posztírást, csak dőzsit, nem túl sok fotót készítettem, de ezt idővel pótolni fogom.

Az ott dolgozók rendkívül készségesen siettek a segítségemre — nemcsak az ételválasztással, hanem még egy töltőadaptert is kerítettek nekem (még egyszer köszi, máshogyan aztán tényleg nem született volna egy kép sem).

No de térjünk a lényegre! A hely maga nekem tökre bejött, barátságos, modern, stílusos. Ahogy említettem, én már a kéknél meg voltam véve. A világítás is jópofa, érződik a gondos odafigyelés és a részletekkel való játék. Számomra az egész hely abszolút kellemes kisugárzású.

Kis filózás után a brokkoli krémleves és a kukoricabundában sült szejtáncsíkok steakburgonyával, csípős mártással lett a befutó.

Az emeleti részen vártam a vacsit, amely rövidesen meg is érkezett. A tányér csalóka, ez bizony egy igen emberes adag! A brokkolit sokan nem szeretik, én se ettem meg hosszú éveken át, ám azt kell mondjam, hogy igazságtalanul került feketelistára. Igazságot szegény brokkolinak, kóstold meg te is ezt a levest!

Már ekkor éreztem, hogy ez így erős beleválasztás volt, viszont a kíváncsiságom fölülírt mindent.

Elrebegtem pár imát, hogy ne legyen olyan emberes a porció, mint a levesnél, de hiába. Kissé le is sápadtam, amikor megláttam a tányért. Oké, hogy a krumpli számomra maga az élet, mindennek az alfája és ómegája, és nincs az a mennyiség, amit ne bírnék el belőle… de van!

Szomorú, de van.

Jó, hát a szejtán miatt van az egész balhé, de akkor is… Szóval ebből egy több körös, elhaló küzdelem, majd csomagoltatás lett, a környékbeli hajléktalanoknak is szoktam vinni.

És hogy milyen volt a második fogás? Alapvetően extracsípősen kértem, ahogy mindenütt — ez egyfajta meggyőződés nálam –, kaptam is egy plusz kismérgest a mártásos tányérkába. A tulaj utólag azt mondta, könnyezett, amikor fölvágta… nem tudom, én megettem mindet úgy, ahogy volt. Kicsit fűszeresebbnek vártam a szejtánt, ezt később megvitattuk, és kiderült, hogy ez az egyetlen olyan fogás, amelyben nincsen pácolva. Mivel ezt nem kérdeztem meg előre, így csak magamra vethetek, legközelebb nem impulzusvásárló leszek. 🙂 Összességében azonban abszolút rendben volt minden szempontból — engem leginkább a halrudakra emlékeztetett, így aki ezt szeretné erőszakmentes verzióban élvezni, ne keressen tovább!

Számomra kulcsfontosságú, hogy az egész koncepció gondosan fölépített, vagyis nemcsak az ételkínálat növényi és tudatos, hanem a részletek is. Például a szívószálak lebomlanak, a pizzásdoboz újrapapírból készült, az alkoholok (igen, itt lehet iszogatni is!) is válogatott vegán termékek. A nyitva tartás a legbarátibb: minden nap (!!) 11 és 22 óra közt lehet betérni. Bankkártyát elfogadnak, illetve elvitelre is lehet kérni.

Engem meggyőzött a hely, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Ha úgy gondolod, másnak is hasznos lehet ez az írás, nyomd meg az “osztom” gombot a lap alján.

Ha pedig nem szeretnél lemaradni a további érdekességekről, kövess Facebookon, Instagramon és Twitteren!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük